Converse, älskart

Idag åkte jag, Mamma och Mormor till näl, för årskontroll. Men först stannade vi till i Uddevalla för att äta på Bohusläns museum. Det är tydligen tradition enligt Mamma. Under tiden Mormor var på sjukhuset så åkte jag och Mamma till överby shoppingcenter för att kolla på 20 - års present till mig själv. Hittade en supersnygg serie utav skålar och tallrikar på "Cervera". Har tyvärr inget kort eftersom de är inpackade, jag får vänta tills den 10 mars. Men det är vita skålar som är pepprade med olika tryck och motiv utav Marilyn Monroe & Elvis. Jag älskar sådan stil!
Sedan hämtade vi upp Mormor, kontrollen hade gått bra. Dagen avslutades med fika på Mormors balkong, gott!





Wiiie, har skickat efter nya converse ifrån USA. Nu har de äntligen kommit :D


Vår på väg hitåt?

Sorry för dålig uppdatering, men jag låg i migrän hela dagen igår. Inte okej.
Denna dagen började bättre, med tapetsering. Svartjobb med Emelie :)



Fram emot dagen blev det över 10 plusgrader, helt underbart väder. Så jag åkte hem till Lur för att passa på att ta en tur med Smarre och Trolla, och där hemma möttes jag utav världens goaste tvillingkusiner, Inrig & Inez. Eftermiddagen bjöd på en varm solnedgång, så jag och Mamma gick iväg ut på gärdet med hästarna, bara för att få rört på gamlingarna lite. Så mycket motion blev det väl inte, alla fyra ville bara njuta utav solen. Så vi letade upp en skön plats och bara lyssnade på hästtugg och myste. När det blev skugga gick vi upp till nästa solplätt..och nästa, och nästa.. Så höll vi på tills solen gick ner helt, underbart var det. Det är inte bara önsketänkande, nu måste väl ändå våren vara på väg?





Var verkligen inte långt ifrån att somna där, underbart!

Päs.

Här kommer ett tråkigt inlägg. Det finns egentligen inte så mycket att säga om den här dagen, den har varit extremt lugn. Den har bestått utav film..tv..gitarren..film..tv..gitarren i princip hela dagen. Underbart faktiskt!
Det började med att jag skulle testa bäddsoffan, för att jag ville se hur den såg ut när man drog ut den. Och tja, man kan väl säga att jag fastnade där.


Trysil the Movie

Sådär, nu är äntligen filmen färdig. Har klippt ihop de bästa bitarna vi har fångat på film, titta och njut!


Saft & Bulle

Mmm, just nu luktar hela huset som ett bageri. Om en stund kommer Whide & Joakim hit, så jag tänkte skämma bort dem med nybakta bullar. Fast de blev lite misslyckade, haha. Eller misslyckade blev de väl inte, men de blev ganska mycket större än vad de egentligen skulle bli. Bullarna är liksom för stora för bullformarna.. eller så skyller jag på att formarna var för små. Men de ser väldigt goda ut i alla fall!
Skrattar för mig själv och längtar till sommaren. Jag och Jossan har bestämt att vi ska ha en "bakdag" när hon kommer hem. Då jävlar ska det bakas, bullar, kakor och annat gott hoppas jag!




Westerntur i Lur

Var hemma i Lur för att ta en tur med hästarna, Annchas underbara Appaloosa hästar, Pocka & Prinsen. Har ridigt western en gång förut, men det var så längesedan att det knappt räknas. För det första så är ju sadeln väldigt annorlunda, jämfört med Smarres sköna hoppsadel som jag är van vid. Sedan är inte tyglarna direkt detsamma, man sitter ju helt annorlunda, det kändes som att börja om på nytt igen, som att det var första gången jag över huvud taget satt på en häst (måste sett jävligt roligt ut, haha). Men Anncha gav en liten lektion och visade vad man skulle säga när man saktade av, stannade osv. När vi väl kom ut på gärdet i galopp var det skitkul, det var faktiskt längesedan jag fick en sådan där riktig glädjekick utav att rida.. och det fick Pocka också, haha, lite glädjeskutt här och där! Det var inte bara vi och hästarna som hade kul där ute på gärdet. När vi släppte lös Laban sprang han med i varenda galoppvända, nästan som att han tävlade med oss, haha.





Avslutade dagen med kaffe & fika med Mamma, och skype med Jossan.. resumering, en toppendag faktiskt :)


En gång räcker, vi fattar..

Solen skiner, snön smälter, fåglarna kvittrar. Kan det vara så att våren äntligen är på väg?
Efter att jag hade handlat i Tanum idag, sprang jag över till bageriet och köpte semlor till mig och Mormor. Mmmums, kaffe och semla. Ja, jag vet att semledagen är över, men vad fan.

Seriöst, det går ju inte att ha på radion idag direkt. Det enda de tjötar om är Viktoria och Daniels nyfödda prinsessa. Det är omöjligt att någon skulle ha missat det vid det här laget, men det föddes en liten prinsessa i Sverige i morse. Visst, det är väl jättekul för Viktoria och Daniel. Det tyckte jag också när jag fick höra det på nyheterna.. första gången i alla fall. Men en gång räcker, vi fattar! Hela Tanum var dessutom dränkt i Svenska flaggor, haha.


P!nk, Alecia Moore <3

Fan, nu har jag fått ett sånt där ryck igen, vill bara stå längt fram på en rockkonsert och vara galen! Behövde lite musik när jag skulle städa, så jag satte på en utav "P!nk live" skivorna i DVD:n. Jag fastnade såklart framför den istället, huset är lika ostädat som innan. Man blir så jävla frustrerad när man bara vill vara där, längst fram och skrika halsen av sig. Jag tänkte att jag skulle lära mig att trolla. Ett knäpp med fingrarna så lämnar jag regniga kalla Sverige för att Rocka loss på Sydney Arena tillsammans med 110 000 andra, som är där utav samma anledning som jag. Fan vad underbart det hade varit... En dag ska jag dit!

Det finns bara ett ord för live-spelningar med ett band man älskar. Magiskt.



Fan vad grym hon är :D!

Strömstad

Idag var det dags att besikta bilen. När jag kom fram och skulle skriva in mig, så stod det att jag inte hade någon tid inbokad. Vad fan, JO, det hade jag visst!? Men jag gick in i besiktningshallen och fick prata med en söt kille som sa att han kunde ta min bil direkt istället. Så jag fick komma in en kvart tidigare än vad jag hade bokat. Gick igenom gjorde den också..ibland har man tur.
När jag ändå var i Strömstad så tänkte jag passa på att ta nytt kort till körkortet. Alla som känner mig vet ju att jag är en mästare på att fumla bort grejer, dom bara försvinner! Jag har gjort det igen. Jag måste beställa ett nytt körkort eftersom det gamla ligger en bit härifrån. Norska fjällen rättare sagt (skulle gissa på After-Ski stugan).
Men Expert öppnar inte förrän 9, så jag gick runt och väntade en halvtimme. När klockan var 9 fick jag se en lapp på dörren..de öppnade visst halv tio. Pust. Jaja, tur att det var så fint väder. När jag väl kommer in i butiken säger killen som jobbar där att han inte kan förrän om en kvart, så jag ställde mig och glodde på tv, kameror & mobiler så länge. Efter en kvart kommer han fram och säger att han inte kan förrän om en halvtimme. Aaahh! Och när jag väl skulle ta det där kortet tog det ca 2 minuter, sedan var det klart..fy fan.

Tur att Strömstad är så otroligt vackert, det gjorde väntan lite lättare :)




Tog en sväng förbi hemma också, och gissa vad som låg på min säng..
En present från Mamma :)
Skärbräda, Slickepått och Decilitermått. Och nu har jag fått tillbaks ugnen också. Här ska bakas :D




Branta Backar, after ski, sos, norskar och skratt..i trysil!

Sådär, nu har jag fått sova ut lite. Mycket festande och skidåkning, men det blev inte så mycket sömn, tiden räckte liksom inte riktigt till för det. Har man bara 3 dagar på sig att göra helgen perfekt får man ju  prioritera och ta bort det tråkiga = sömnen.
Det har varit så jävla roligt, hela tiden, med många goa skratt! Vad gäller skidåkningen fick vi till och med en sådan där perfekt dag, ni vet med strålande sol och lagom många minusgrader så att backen håller sig bra pistad. Vi avslutade den skiddagen med korvgrillning ute i snön. Kan fortfarande känna lukten utav brasan med grillad korv, där man satt i snön med termobyxor och kände solen som brände så där gött i ansiktet. Underbart!



Våran stuga skulle ligga mitt i backen..jo men visst. Det var inga problem att ta sig TILL backen. Men att komma hem däremot, det var ju fan omöjligt! Jag tror inte det var en enda utav oss 30 "dumma Svenskar" som inte åkte vilse på väg hem. Den sista dagen var fan värst. Jag, Kicki och Frida skulle ta oss hem ifrån after Skin, fulla som bara den förståss. Men vi tänkte att om vi tar bussen så är det nog inga problem..Men när vi kände att vi hade åkt väldigt länge och att vi borde ha varit framme vid stugan för länge sedan, gick vi fram och frågade busschaffören vart vi var. Då visste han inte var våran stuga låg! Vad är det för jävla busschafför då?! Han sa att vi hade åkt för läng och att vi var tvugna att gå av, så han släppte av oss där mitt uppe bland fjällen. Det värsta var att vi var trötta, fulla, det började snöa, blåsa, bli mörk..och det fanns inte en enda stuga i närheten. Det enda vi såg var snö, granar och snö...vi var vilse. Jag ville bara gråta, vad fan skulle vi ta oss till, snart var det ju mörkt. Men vi tog våra tunga skidor och började pulsa i snön (fy fan för pjäxor!). Tillslut kom vi fram till ett stugområde, men det var långt ifrån vårat så klart. Sådan tur var hade mobilen fortfarande lite batteri, så vi ringde efter Christian som var snäll och kom för att hämta oss. Utmattade var vi!
..men trodde ni att det skulle stoppa oss ifrån att dra ut framåt natten. Åhnej, den utgången måste varit den mest lyckade i Trysils historia, haha!


Här kommer ett klipp ifrån utgången dagen innan, som inte blev fullt lika lyckad. Den innehöll bl.a. Norges suraste jävla bitchkärring till vakt och 6 stygn på akutmottagningen..
Haha, Timmie förklarar den kvällen för de som orkar se ett ganska långt videoklipp.
(För de som inte vet hela hisorien: De träffade en äcklig 55-årig tant på nattklubben, som tvångskysste Emil. Sedan blev hon skitsur på Timmie & Charlie för att de skrattade, och stämplade Timmie med klackarna så att han bröt nageln. Sedan blev det ett jävla bråk och vakterna fick komma)




Ja, då har jag ringt till SOS nödtelefon för första gången. Emelie ramlade i en stentrappa och slog upp ett hål i armbågen, sex stygn..väl inne på akutmottagningen kunde hon ju inte ligga stille heller, så det hamnade blod på golvet. Sedan råkade vi trampa upp i det med skorna, så att det blev blod-skoavtryck över hela rummet. Fan att jag inte har kort på det, liknade Twiligt xD



Hemkommen

Har ju varit lite dåligt på att blogga under helgen. Jag tänkte att jag kunde blogga ifrån Norge, men det gick inte att få in något wi-fi där uppe i fjällen.
Helgen har varit helt underbar, med mycket skrattanfall med alla fina vänner. Jag har så mycket jag vill berätta att jag inte riktigt vet var jag ska börja.. Men just nu är jag så trött att jag snart dänger huvudet i tangentbordet pga utmattning, så jag får skjuta upp helg-uppdateringen tills imorgon.
Har inte orkat gallra igenom alla bilder och filmer än, men jag kan slänga ut en film ifrån lördagskvällen i alla fall.



Vi drar till fjällen, fest hela kvällen!


Mätt som en plätt

Denna helgen kommer att bli en riktigt hålligång helg, för imorgon åker vi upp till Trysil för skidor och fest! Vi ska vara 30 st i en stuga..SHIT, det kommer bli grymt roligt. Och rörigt. Annas plan för att försöka få lite nattsömn (om vi nu skulle behöva det), var att supa sig redlös så att inget kan väcka en. Haha, hoppas att jag inte behöver ta till det.
Just det ja, packa..
..det betyder att jag måste gå upp och vika kläder, uppför hela trappan. Hur ska det gå till? Just nu är jag så mätt på pannkakor att jag knappt kommer upp ifrån stolen. Fast det är klart, teven finns ju där uppe.
..jag har det rätt gött just nu känner jag :D



Mmmm, tänk att lite pannkakor kan göra en så lycklig :)!

Heldag i Lur

Bilen ska besiktas nästa vecka. Så för att vara på den säkra sidan lämnade jag in den till motorama idag för att kolla så att den går igenom. Det var ändå dags att byta olja, så det var lika bra. Det skulle ta en halvtimme, så jag gick till Mormor, läste strömstadstidningen, och knallade sedan tillbaks igen. Fy fan, ifrån Motorama, till Hedevallen och sedan tillbaks igen. Fick i alla fall lite motion, men kallt var det! (det kanske är dags att inse att man inte ska ha skinnjacka på vintern..?)

Sedan åkte jag hem till Lur för en tur med hästarna. Men någon ridning blev då aldrig av, haha, varken jag eller hästarna var särskilt taggade på att ge oss ut i snön. (Mamma studsade lite däremot)
Men vi gick över till grannarna istället, med en present till Sofia & Magnus lilla kille på 3 veckor. Så söt!!

På eftermiddagen åkte vi tillbaks till stallet igen för att lasta höbalar till Ancha.
Alla som känner mig vet ju att när jag ska från ett ställe till ett annat, ja, då är det alltid något som jag glömmer att ta med..oftast det jag behöver som mest för tillfället..glömde handskarna, AJ för att lasta höbalar utan handskar!




Haha, tror Smarre blivit lite trött på kameran, drog bak öronen och räckte ut tungan :D



Ååh! Det fanns en söt Alla Hjärtans Dag hälsning på stalldörrstavlan idag när vi kom.
Ifrån Theo, Ingrid & Inez.."FASTÄR" :)



Snöyra!

Festfix :)



Jag, Emelie, Kicki, Anna & Sandra fyller 20. Så vi tänkte slå ihop oss till ett 100 - års kalas, i Bullaregår'n. Men det visade sig ju att det är inte bara och bara att ordna ett kalas så där. Mycket ska planeras.
- "Vilka ska vi bjuda?"
- "Ska vi bjuda på mat?"
- "Om vi ska bjuda på mat, vad ska vi då äta?"
- "Ska vi laga maten själva?"
- "Hur många tårtor behövs?"
- "Ska vi bjuda in familjen?"
- "Ska vi ha bordslacering?"
- "Ska vi ha några lekar?"
- "Om vi ska ha lekar, vad ska vi då ha för lekar?"
- "Ska vi ha något inträde?"
- "Hur många kan vi bjuda?"
- "Ska vi städa själva eller hyra in städhjälp?"

..Frågorna tar liksom aldrig slut, pust.
Så ikväll träffades vi för andra gången, vi kom inte direkt någon vart sist. Men nu är i alla fall inbjudningslistorna färdiga..nja, eller, jag tror det.
Men det kommer absolut att vara värt allt slit, för detta kommer bli ett hejdundrandes 100-års kalas :D!

Erika 14 - år :D!

Wow, var ska jag börja. Var ju som sagt på släktkalas igår, på Hytta, för Erika som fyllt 14 år. Det bjöds på god mat och mycket skratt kan jag lova! En bild säger mer än tusen ord, så varför inte filma?




Härlig kväll :)

Mästerkatten & Skrattkalas

Haha, jösses, den här dagen har bjudit på mycket!
Har varit på bio med Theo och sett på mästerkatten i stövlar, i 3D. Den var galet rolig faktiskt. Sedan köpte vi med oss pizza och åkte hem till Bullar'n.
Efter att Theo åkt hem var det dags för släktkalas på Hytta, för Erika som har fyllt år. Vi skrattade så mycket att jag garanterat kommer få träningsvärk i magen, haha! Nu är klockan halv 3 och jag var hemma 2, det här var nog det längsta släktkalaset jag varit på, och roligaste! Har turen att jag fått med en del på film som jag kan dela med mig utav. men det får vänta tills i morgon, är dödstrött efter allt skrattande så nu är det sängen som gäller!



Washington Capitals har fått ännu ett fan ;)



Coolingkusinen Theo :) <3

Utan spis!

Oj, vad kort den här dagen måste ha varit, för den gick då väldigt fort..
Tog upp gitarren i morse och ja, man kan väl säga att jag fastnade. Vips, så var klockan kvart i två! (Läskigt när det blir så där).. Jag har fortfarande ingen spis här hemma, och kommer antagligen att vara utan den under hela helgen. Så jag åkte hem till Lur på middag..igen..Mammas mat = Gott.
Öppnade dörren och välkomnades utav världens bästa Inezkusin, så man kan väl säga att jag fastnade där också. Vips, så var klockan 5! (Läskigt när det blir så där)..



Spelade "Jakten på Diamanten" med Inez. Musashi ville vara med förståss!


Kramkalas <3

Hmm, fredag kväll. Har lite beslutångest. Bowling i ed eller fredagsmys? Nu jobbar hjärnan kan jag säga..
"Bowling..Skavlan?" "Bowling..Skavlan?"

zzZZ..!

Aah, har varit som en zombie hela dagen, jätteseg! Tänkte att jag skulle lägga mig och läsa lite, smart.. somnade direkt och vaknade utav att jag var hungrig. Men fan, jag har ingen spis, för den är på lagning. pust. (micro är en väldigt bra uppfinning)
Detta får bli en riktig latdag. Ska elda i kaminen och lägga mig i soffan och se på nya avsnitt utav "the Vampire Diaries" och hälla i mig vindruvor, underbart!



Älskar't :D

Äventyr med Smaragd, Mamma & Trolla...

Åkte hem till lur idag för en ridtur med Mamma. Det började jättebra, Smarre var så där gött pigg, pigg men inte stirrig... tills vi kom in i skogen. Vi tog min faviritväg, "fallet". Men det var ett bra tag sedan vi gick där sist, så vi visste inte riktigt hur det skulle se ut. Naturligtvis såg det inte ut som det brukar. Vi kom inte särskilt långt förrän vi stötte på problem, förutom en massa snö och is som var i vägen låg det ris utav avsågade träd tvärs över där vi skulle gå, och det fanns inte plats att gå runt. Nordsvensken Trolla klampade lätt över, men stackars Smarre fick brotta sig fram där i riset och var farligt nära på att trassla in sig flera gånger. Efter kanske 200 meter kom vi fram till nästa problem. Ett stort jävla träd som hade vält tvärs över stigen. Till vänster låg den breda bäcken och till höger fanns bara ett brant berg... Det tog en stund, men Mamma fick till slut bort några grenar så att vi kunde försöka ta oss över. Inte nog med att vi knappt kunde ta oss fram, Smarre började bli stirrig också, som fan! Och efter nästa krön trodde jag inte det var sant, ännu ett stort träd över stigen! På varje sida fanns bara branta berg, halt var det också. Men vända kunde vi ju inte direkt, så vi hoppade av och började gå uppför istället. Det var tungt i snön, så jag gick som i ett koppel efter Smarre, hängandes i tyglarna... pust.
Tja, det blev väl inte så mycket till ridtur, men motion fick vi ju i alla fall. Det var inte bara hästarna som var svettiga när vi väl kom tillbaka till stallet!





Fick stretcha gamle gubben efter bergsklättringen :)

Mysigt besök :)

Idag kom Mamma och Mormor på 11-kaffe, jättemysigt. Men det bästa av allt var att de hade med sig semlor. Mums!
Fick även en inflyttningspresent utav Mormor, en vattenkokare. En väldigt efterlängtad sådan, jag har ju inte kunnat dricka kaffe här hemma på en vecka.. så nu kommer den där vattenkokaren att gå varm, det kan jag lova.



Mmmm, det där är lycka!

KristinLovisaSjöberg, dags att börja blogga!

Jag har tänkt länge på att börja blogga, eftersom jag älskar att skriva. Efter att ha gästbloggat lite för Jossan så kände jag att det var dags att starta en egen.
Nu har jag precis flyttat ut, ut till Bullar'n och allt känns faktiskt toppen! Men jag har inte haft internet till datorn sedan jag flyttatde, förrän idag. Så nu fick jag ett ryck där jag kände att jag ville börja blogga och tja, här sitter jag..

Jag kommer väl att dela med mig utav lite allt möjligt. Så varför inte börja med det bästa jag vet, Musik.



Skulle kunna mörda för att stå stå där längst fram just nu, och bara vara galen!

RSS 2.0