Har blivit med katt :)

 
 
 
Det är precis som att någon från ovan som iaktagit och avlyssnat mina tankar ringde mig..
Grejen är den här att ända sedan jag flyttade hit har jag velat skaffa katt. Är ju uppväxt med djur omkring mig så det kändes plötsligt så himla tomt att inte kunna somna brevid en kurrande pisse. Men för det första är hyresvärden inte så förtjust i att jag har en katt här. Och för det andra vet jag ju inte hur länge jag stannar här, vill ju ut och resa och så. Men hör här! För ett par dagar sedan ringde hyresvärdens dotter mig. Hennes katt trivdes inte lika bra hemma hos henne eftersom en annan katt där hade fått kattungar. Så hon frågade om inte jag kunde ta emot den här katten, Sparco. Men den här Sparco var så omtyckt att hon inte ville bli av med henne helt. Hon undrade därför om jag kunde vara som en "fodervärd". Gissa om jag blev glad eller!? Det kan ju inte bli bättre. Nu har jag en supersöt och gosig liten katt här, och om det är så att jag flyttar är det bara att lämna tillbaks henne. Vilket betyder att jag inte behöver känna mig bunden eller så. Asbra!
Sparco heter hon. En jättesöt liten honkatt med enorm personlighet. Haha, om Pässarn trampar på henne skulle hon gå sönder xD
 
 

Trall la la :)

Den här veckan började med en sjukt bra jobbdag, trots att det är Måndag och allt. Har fått jobba ihop med världens skönaste målare igen, haha vi skrattade oss igenom hela dagen. Allt går så lätt när Whide är med. Nu jobbar vi till 6 för att kunna få Fredagen ledig, men de där två timmarna extra kändes snarare som två timmar mindre. Älskar såna dagar.
 
Här kommer lite bilder ifrån i Lördags. Först förfest/gårdsfest hos Theo, sedan blev det bartömning på Macri & Terassen :)
 
 
En mer musikalisk förfest har jag nog aldrig varit på. Gick upp till lägenheten för att gå på toa och fastnade när jag fick syn på en gitarr (såklart), då började Theo att kompa på bongotrumman. Riktigt kul faktiskt! En stund senare gick vi ner för att sätta oss igen och då hade en utav grannarna (som tydligen var trubadur) hämtat sin gitarr också. Haha, rätt mysigt faktiskt ;)
 
 
 
 
 
 
 

"Ikväll skiter jag i allt..!"

Utgång igår, utgång idag. Försöker krama ur det allra sista ur den här Svenska sketsommaren. Ikväll är det gårdsfest hos Theo och sedan blir det antagligen att gå ner till bartömningarna i Grebbesta!
 
 
 
Shot, steg för steg ;)
 
 
 
 

Lugnet före stormen.

Jag vet. Jag har inte bloggat på ett tag nu. Men jag har en bra anledning till varför, men det känner jag inte att jag vill förklara här. Gick inte att tänka på något annat under hela veckan, vilket resulterade i att det inte fanns något annat att skriva om. Det började den där mardrömslördagen när allt helt plötsligt ställdes upp och ner, ursch!
Men den där hemska lördagen slutade med att jag åkte bort till Jossan, som visade vad riktiga vänner är till för. Vet inte hur jag hade klarat mig igenom den där natten själv, så tack som fan för det <3!
 
Nu till något helt annat.
Jag åkte hem till Lur på middag nu i veckan. Åt, päste. Det här hände sent på kvällen när Jag, Mamma & Päsarn låg i soffan och såg på tv. Oskar låg uppe på sitt rum och såg på film. Då bryts friden tvärt och det hörs VÄRLDENS SMÄLL uppe ifrån Oskars rum. Jag, Mamma och katten flyger naturligtvis upp ur sofforna, gapar och bara stirrar på varandra. Vet egentligen inte hur, men jag förstod genast vad som hade hänt och viskar till Mamma, Akvariet. Då följer ett par sekunders tysnad i chock. Sedan ropar Oskar och kaoset bryter ut.
- KOM UPP FORT! FOOORT!!
Vi nästan snubblar över varanda när vi rusar upp för trappan, kommer fram till Oskars dörr och förstår vad som hänt. Jag hade haft rätt, brorsans stora akvarium hade rasat ner i golvet (och förståss gått i tusen bitar), så att det nu hade bildats ett litet vattenfall genom vardagsrumstaket...
Behöver väl egentligen inte skriva mer om vad som hände sen, det räcker med ett par ord, kaos, panik.
 
Själva grejen är att ingen riktigt fattar hur det gick till. För att ni ska förstå hur sjukt det här är så måste ni fatta att Oskar är den sista personen på den här jorden som skulle tro på andar eller liknande. Men hans blick när han skulle förklara vad som hade hänt var faktiskt skrämmande. Han hade legat i sängen och sett på film, då ser han först i bakgrunden hur akvariet rör sig ut ifrån väggen och till slut rasar ner i golvet. Hur fan är det möjligt!? Det liksom drogs ut ifrån väggen och rasade! Så jävla märkligt... Men innehållet i akvariet klarade sig i alla fall :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En fredag fylld med Hästar, Katter, Grodor, Fiskar & Maneter :)

Igår åkte jag och Jossan hem till Lur, för att ge oss ut med Smarre & Trolla. Det blev en mystur i skogen, och gissa vad, inget regn. Sedan åkte vi hem till Tågeröd, för där hade Mamma gjort paj. Mmmmums, gott! Efter lite lek med grodor, fiskar, katter och hästar så bar det iväg hem till Björn & Magnus. Årets första flottetur. Visst, vädret var väl kanske inte det bästa. Men det regnade fortfarande inte, plus att bordet var fullt utav pocorn, chips, choklad och dricka = Bra odds för en lyckad flottetur.
Haha, när vi hade tagit oss ut på sjön och Magnus hade slängt fram hamburgarna som var redo att grillas, lät det så här:
- Kol & tändvätsan är med. Men jävlar ja, har någon en tändare??
Yes, bra där. Men de uppfinningsrika grabbarna tog fram batteriet och lyckades få fyr ändå!
 
För de som inte visste: Hamburgebröd som flyter i sjön ser exakt ut som maneter..
 

Natti, natti :)

Nu är de äntligen förbi, helvetesveckorna. Särskilt den sista har verkligen varit just det, en helvetesvecka. Men nu är den över och jag har istället en lååång underbar helg att se fram emot. Huset är städat, kylskåpet är påfyllt, vilket betyder att jag inte tänker göra ett skit utav allt det där som är tråkigt de här kommande tre dagarna.
Bara njuta. Startade förut med Jordgubabr och tv-mys hos Mormor. Tänkte fortsätta med en riktigt god & lång sömn i nybäddade lakan som hängt ute. Jaaaag mår så gött nu, god natt :D!
 
 

Häst-fest!

Jaha, då var en utav de grymmaste dagarna  jag vet över för i år. Pratar förståss om Cyklingen, Bullingrutten!
Som alla andra gånger vi cyklat runt de där milen i Bullar'n med en burk i handen, så blev det underbart lyckat. Älskar verkligen den där stämningen som uppstår varje år. Man står i frukostkön på Crusaders och väntar på de hemmabyggda cykelekipagen som kommer rullandes nerför backen framför en jublande publik. 1400 deltagere var anmälda till rutten i år, ganska grymt tycker jag! Och gissa vilka som vann priset för bästa cykelbygget 2012? Jo, "våra grabbar"! De hade byggt den trojanska hästen, som var 4,5 meter hög och sprutade ut både eld och fyrverkerier där de kom cyklande. De ska verkligen ha en stor eloge för framförallt själva bygget, men även för att de lyckades ta sig runt hela vägen.
Detta kommer nog att bli svårslaget. Men det känns som att de tar steget lite längre för varje år som går. Vad blir det härnäst, ett cyklande eiffeltorn kanske?..
 
Det var så där underbart perfekt som det alltid blir varje år, under både dagen och kvällen. Mycket skratt och skoj, så tack alla underbara bästa människor för igår. Längtar redan tills nästa år!
 
 
 
 
 
 
Haha, det såg verkligen ut som Bullarruttens version utav "Troja". Här är slagfältet morgonen efter med den trojanska hästen i bakgrunden som vunnit över de andra småcyklarna :D
 
 
 
Grymt kul! Men det blev dock inte så mycket sömn och hade tagit slut på alla krafter jag hade. Sov max ett par timmar i kanske världshistoriens kallaste husvagn (kändes det i alla fall som då). Kom hem halv åtta morgonen och kunde äntligen få sova på riktigt. Vaknade halv tio utav att jag för en sekund trodde att det var jordbävning, då det var hyresvärden som slipade min altan. Ja, så att hela huset skakade. Gaaah! Det var bara att stå upp, för sova var totalt omöjligt. Sedan fick jag cykla bort till Crusaders igen för att hämta bilen. Shit pomfritt säger jag bara, det var då nästan fan jobbigare än hela rutten!!
Sedan var det snabbt vidare till Lur för tvillingkusinernas 5-års kalas. Grattis älskade Ingrid & Inez!
.. Men jösses, nu ska jag sova innan klockan som är ställd på 05:00 ringer..

Bättre sent än aldrig ;D

Äntligen så vågade jag klippa av mig det där håret! Det tog iförsej ganska exakt ett år sedan jag kom på tanken, men nu är det gjort. Nu återstår det bara att blondera rufset också. Men jag lovar att det inte kommer att gå ännu ett år innan jag tar mod till mig, haha.
 
Nu åker jag till Anna för pizzakväll med världens bästa brudar :D
 

Blä.

Har inget alls kul att berätta. Det ända som har hänt de här två dagarna är.. Inte ett skit. Gaaah, vad jag är trött på att slipa! Hela jag värker känns det som. Saknar Whide något oerhört! Det värsta är att det bara har gått två dagar, har 8 kvar.. Pust.
Jaja, får bara försöka härda ut. Tillslut kommer ju helgen, även om den känns sjukt långt borta just nu.
 

Thumbs up!

Hade en kanonfin Lördag. Först med Mamma på stranden, sedan en riktig traditionell "Andreas-kväll". Vilket betyder film, bus med hundar och sommarnattbad på Bröddane!
 
 
 

Summertime..?

Wow, jag har nog aldrig varit med om att en vecka gått så här fort. Inte en jobbvecka i alla fall..
Men nu är helgen här och den ska ändå bli gött lång har jag bestämt. För de kommande två veckorna blir inte roliga, då Whide har åkt till Grekland och jag får jobba själv. Fan vad trista långa dagarna kommer att bli.
 
Började helgen igår med att åka hem till Lur. Sprang upp på Oskars rum för att testa hans nya högtalare. "Running Up That Hill" med den basen var underbart, lite avundsjuk? Ja! Haha, sedan satt jag och Mamma där hela kvällen och letade gamla låtar på spotify. Riktigt kul faktiskt. Jag har då Mamma att tacka för en bra musiksmak! Går fortfarande runt med Jack & Diane på hjärnan..
Helgen fortsätter på samma spår, Lurigt. Tänkte trotsa den här kalla sommaren med att åka till stranden. Efter detta blir det film + nattbad med Andreas.
Ungefär så där brukar en vanlig sommardag se ut, så nu är det väl bara vädret som fattas.
 
Jag är världens lyckligaste som har så coola kusiner btw. <3
 
 
 
 
 
 

Yes box!

Usch, jag är egentligen för trött för att blogga känner jag. Men gött trött, matt efter ett äventyrsbad. Hahah, jag och Jossan gick till Tegelbruket för att tvätta håret och bada. Men så tänkte vi gena lite genom skogen, för att slippa gå så långt i värmen. Genväg - Senväg. Ja det var då ett litet äventyr där vi klättrade ner i slänten och klev rätt över ett pågående hygge. De höll på att fälla skogen där, så det låg stockar och ris överallt. Men när vi tillslut kom fram och såg forsen vid Tegelbruket så insåg vi ju att vi stod på fel sida. Bara att vända uppåt igen och gå runt! Så nja, någon genväg blev det väl inte direkt.. Men det var gött att bada i alla fall, friskt!
 
 
Igår var det utgång i Grebbestad. Det känns nästan som att det var sista riktiga sommarutgången. Och då var det ändå ingen sommar igår, kallt och eländigt. Blä. Men som att det skulle stoppa oss?? Nejdå, vi gick ut och hade roligt ändå!
Men det tar allt på krafterna att ha roligt. Ett äventyrsbad på det, och nu orkar jag inte resa mig. ..Jo, jag ska äta, lägga mig framför teven och somna där. Gud så gött.
 
 
Snodde bilden, facebook är bra att ha ibland om man är dålig på att ta upp kameran ;)
 
 
 
 
 

RSS 2.0