I am a Highwayman..

Då var det dags igen, Valborg. Men det blir inte Grebbestad ikväll. Nej, vi bryter traditionerna och drar till Uddevalla istället. Ha, jag som är så emot Uddevalla. Men Hoffmaestro ska spela på Harrys, så förutsättningarna för en lyckad kväll tycker jag finns på min sida!

Upptäckte igår att jag verkligen inte har något att ta på mig. Inget som jag vill ha i alla fall. Så det fick bli en tur till Nordby i förmiddags. Hittade lite bra grejer, men så klart inget som passar ikväll. Sommarkläder? Nej, titta ut..

Hann med en ridtur också :)



Men nu ska det taggas!




Trassel & Träning

Jösses, den här dagen började trassligt.
Vi skulle börja pressa hö klockan nio i morse, och grejen var den att vi hade ganska bråttom eftersom vi skulle möta upp Anncha med hästarna klockan halv tolv. Men det första som hände var att pressen krånglade, sedan fastnade vinch-vajern, så Uno fick åka bort och mecka med den en stund. Lagom till att vi skulle börja pressa igen upptäckte jag att mina bilnycklar var borta. Bra där. Vi praktiskt taget damsög bilen, gårn, stallet och hagen. Men inga bilnycklar. Härligt, de måsta ha ramlat ur fickan någonstans på hövagnen. Pust. Så jag och Mamma började flytta runt alla staplade höbalar, tungt och varmt som fan blev det. men inga bilnycklar där heller. Kul att sånt här händer när man har en tid att passa, vi som redan hade bråttom från början. Vi insåg ju tillslut att det var omöjligt att vi skulle hinna färdigt innan halv tolv. Men tur att jag har en sån snäll Mamma som erbjuder sig att pressa själv så att jag kunde få rida ut i alla fall. Tack!
Det blev inte den turen som var tänkt, men en annan underbar tur till ridhuset på tafsäng. Wow, det är verkligen helt underbart med westenridning, supersköna sadlar och underbara hästar! Märkte hur mycket jag har saknat att rida lektion i ridhus..

Efter långturen proppade jag och Mamma i oss mat och landade i solen på altanen. Ja, man kän väl säga att vi fastnade där! Skönt, nära på 30 grader där vid solväggen.
När vi tillslut kom ur vår sol-koma åkte vi bort till stallet igen. Tog ut hästarna för en resturang på "grönagräsetgärdet". Hängde barbacka över Trolla och bara lyssnade på grästugget samtidigt som kvällsolen värmde i nacken. Kan man få en bättre kväll??


Anncha & Prinsen







Kliar det lite på rumpan Smarre?? ;)


Kusinbesök :)

Har Theo på besök idag, som ska sova över. Jättemysigt! Vi har precis sett på Lejonkungen, och nu göttar vi oss med chips framför teven.



Nyplockade vitsippor :)

Amazing Drums.

Sitter här och är mätt på räger, igen. Men är det fredag så är det!
Spenderade mer eller mindre hela eftermiddagen framför ett youtube-klipp med en cover på "welcome to the black parade". Tro det eller ej, men det var faktiskt inte en gitarr cover den här gången, utan trummor. Så efter att ha försökt snappa upp så mycket som möjligt körde jag mot Lur, satte mig vid trummorna i källaren och tänkte, nu jävlar! Oj, oj, oj. Tur att jag var ensam hemma, fy fan vad det lät. Satt där länge och var så arg för att det inte alls lät så som inne i mitt huvud. Och när jag tillslut lade ner trumpinnarna kände jag hur det bultade i vänstra handleden, AJ vad ont det gjorde. Hade såklart hållt handen snett under hela "träningsförsöket".. När Mamma kom hem tvingade jag henne att filma också, för att jag ville höra hur det lät. HAHAH! Så jävla rolig film. Där sitter jag helt seriös med hörselskydden och försöker spela MCR hitten. Det låter mer som en jordbävning, haha, stackars Mamma som stod där och filmade utav några hörselskydd..

Här är den fantastiska trumm covern jag försökte mig på. Träna LITE till kanske innan det blir en sån här video. Älskar hur han tar i på slutet, när han svingar trummpinnen upp emot kameran!


Musik-katt

Nu äntligen är den här, långhelgen. Den är så välkommen, oj vad det ska bli skönt!
Nu ska jag se på film och bara päsa, och INTE ställa klockan på 05:00.

Söta Sigge har mer eller mindre bosatts sig på min altan. Jag tror att han gillar ljud, för han kommer alltid springandes när jag sätter igång stereon, haha. (Eller så är han ett MCR-fan, vem vet..?)
Han brukar alltid komma och lägga sig mitt emot fönstret när jag startar kranen också. Där brukar han ligga och titta på mig när jag diskar. Vilket förresten gör det mycket roligare!


Jaha, och nu då?

Lika härligt varje gång att komma ifrån ett jobbställe, att bara bli färdig och komma iväg till nästa hus. Haha, det är faktiskt lika spännande varje gång man blir färdig, "hmm, undrar vart vi ska nu?". Nu ska vi ut till en ö utanför Grebbestad, vi ska måla för Roffe. Ernst jobbar för Roffe, så det kan nog bli lite kul, ska kasta färg på honom..

Färdig!






Haha, bilen blev lite överfull. "In med skiten bara"

Efter detta blev det storhandel på Hedemyrs. Fast Whide, han var bara intresserad utav två saker. Kexchoklad och tandkräm, bra mix där!






Sigge :)

Vet inte riktigt varför egentligen, men jag är på oerhört bra humör idag!

Orsak nr 1. Det är grymt härligt väder ute idag, klockan är snart åtta och det är fortfarande gött i solen.

Orsak nr 2. Jag har fått en ny kompis, Sigge. En grannkatt har hittat hit och brukar numera hänga på min altan.

Orsak nr 3. Det har kommit in nydesignade målarbyxor. Förutom att de är mycket coolare så är de underbart sköna också.

Orsak nr 4. Halva arbetsveckan är gjord och långhelgen väntar. Har jobbit in, så nu är vi lediga fre, lö, sö, må, ti. Jobbar onsdag & torsdag, sen är vi lediga fre, lö, sö igen. Tummen upp för den!








Hick, hick.

Började måndagen med att försova mig, hatar det. Det var ganska konstigt faktiskt, för jag drömde att jag hade försovit mig. Så jag pustade ut när jag vaknade och förstod att det bara var en dröm. Men så tog jag upp mobilen för att se hur lång tid det var kvar innan klockan ringde. Då var hon 06:25! PANIK!

Sedan på jobbet fick jag hicka, hatar det. Försökte med allt för att få bort den där jävla hickan som  vägrade att ge med sig. Whide gjorde ett par kassa försök med att skrämmas, men inte ens en fluga hade brytt sig om hans "skrämmningsförsök". Det här låter ju jätte konstigt, jag vet. Men då dök plötsligt en liten svartvit chihuahua upp. Han krafsade så snällt på dörren och verkade vilja vara med oss och spackla snickerier. Men Whide tyckte tyvärr inte att det var någon bra idé. Han såg så ensam och ledsen ut, den lille bortsprugna hunden. Problemet var bara att jag inte visste vems hund det var. Så jag lyfte upp honom, gick ut på gräsmattan och ropade rätt ut "ÄR DETTA ERAN HUND ELLER??" i hopp om att någon granne skulle svara. Haha, jajjemänsan. I huset intill ropade en glad norrman tillbaks, "åh ja da, du det är våran hund, tack ska du ha!". Och vet ni, efter hundincidenten försvann hickan, yay... Tills jag skulle gå ut i bilen och hämta fog. Då knackar Whide på rutan och jag hoppar förskräckt till. Hickan var tilbaks. Så nu sitter jag här och hickar igen. Skit.






Regn & Rusk

Idag när vi satte oss i bilen på väg till stallet började det regna. Yes, bra tajming där. Men vi hade tur, regnet slutade så vi tog en långtur och red ända hem och sedan sköna bäverrundan. Såg ingen bäver dock, Trolla skrämde väl bort alla med sin skönsång kanske.
När vi kom hem såg vädret helt okej ut, så jag bestämde mig för att tvätta bilen. Tog mig an Mammas också, tyckte jag var rätt snäll faktiskt. Men så klart, när jag för en gång skull har ren bil, ja då kommer ösregnet. Så fort jag kom ut på grusvägen när jag skulle hem blev bilen skiten igen. Kul. Hatar förresten att köra bil när det regnar. Alla som känner mig vet ju att jag älskar regn. Men så fort det börjar regna (särskilt på kvällen) så får ju alla grodor för sig att de absolut måste över vägen. Fy, hatar att bli tvungen att köra över de små stackarna, synd om dem.

Haha, Theo skämmer bort mig med tändved som han har sågat ihop, till min kamin :)





Rallyteamet ;)

Rallytrollet

Förmiddagen har varit en sån där trög lördagsmorgon, när man inte orkar annat än att äta frukost och sedan sitta fast framför datorn. Men sedan blev dagen bättre. Först skype med Jossan, sedan stallet. Det var en pigg Trolla idag. "Vad menar du, skritt, i den där fina backen?? Tråkigt. Let's go!" Tänkte hon, när hon tog sats i nedförsbacken för att dundra vidare uppför. Skithäst.
Haha, kan inte låta bli att skratta åt henne. Har sagt det förut och jag säger det igen. Hon är musikalisk! I varenda steg håller hon takten med underläppen, det låter verkligen högt. Och ibland lägger hon till små grymtljud, precis som att hon sjunger och kompar sig själv, samtidigt. Underbart kul att lyssna på! Måste försöka filma det någon gång..

Måste bara visa vilken fin överraskning som låg på stallgolvet idag när jag kom. Theo, han är bara för go.
En pil utav pinnar riktad emot en låda som han snickrat ihop, med en teckning i. "Kristins regnbåge" <3







Mys i hö't :)

Räger :D

Wohoo, nu är det äntligen helg! Det ska firas med räger ikväll. Har fått tummen ur att färga håret också, hade världens utväxt. Så nu sitter jag och väntar på att det ska bli dags att spola ur färgen, sen drar jag :)




Önsketänkande

Idag har det ballat ur på jobbet igen, så jävla kul! Allt hände verkligen. Underbart när en jobbdag går så fort. Men det ska verkligen bli skönt med helg nu, imorgon så.

Nej, det här blir ett superkort inlägg, men det får bara bli så. Ska skynda till teven för att kolla heckeyn. Kom på mig själv förut med att det faktiskt är första gången jag tyckte det var kul att se en match även fast inte Färjestad spelar. Trots det önskar jag att den där galna klacken vore full utav vargar, och att jag var en utav dem där och sjöng "på den sköld du klär". Sm-final, löfbergs lila arena, 3-2 i matcher, Färjestad-Frölunda. Men, men..Guldhjälmarna verkar gå till Brynäs i år tyvärr.

Päsardags

Mördardelen utav jobbveckan är över. Har gått som i en bubbla utav oljegrund och slipdamm i tre sjuka dagar. Men nu så, nu är det bara finliret kvar. Och det ska firas med långhelg, jippie!

Handlat, check.
Diskat, check.
Tvättat, check.
Städat, check.
Lagat mat, check.

Nu tänder jag kaminen, tar fram creme fraichen och öppnar chipspåsen framför Grey's Anatomy. Tummen upp, för det känns bra..



Fantasierna drar lätt iväg..

Idag på jobbet när jag stod i min egen lilla värld och spacklade snickerier, så ringde telefonen. Tog upp mobilen och såg att det var ett sånt där konstigt nummer, ett företagsnummer. Det hoppar alltid till lite i magen när det ringer ett sånt där nummer, dolt eller med konstig sifferkombination. När man inte har en aning om vad det gäller. Så jag svarade lite fundersamt:
- Ah, det är Kickan
- Ja, hejsan, jag heter Katarina och ringer ifrån Bingolotto..

BINGOLOTTO!? NU HAR JAG NOG BLIVIT MILJONÄR!? Hann jag tänka, innan jag tog förnuftet till fånga och blev medveten om att jag inte har spelat Bingolotto sedan jag och Mormor satt uppe dagen innan julafton på uppesittarkvällen, haha.
Nej, någon miljonär hade jag förståss inte blivit. Det var bara en tråkig undersökning och något "fantastiskt" erbjudande. Men efteråt kunde jag inte låta bli att tänka så som jag gjort så många gånger förut. Vad skulle jag göra om jag blev miljonär. Alltså, inte bara vinna en miljon. Utan om jag blev snuskigt rik, så att jag kunde leva på vinstpengarna livet ut. Då skulle jag bygga världens finaste hus, intill Bullaresjön förståss. Ha en stor fet gård, med hästar, får, hundar och katter. Jag skulle bygga ett riktigt lyxstall, med gott om plats för både hästarna och mig. Och på baksidan utav stallet skulle det ligga en enorm altan, med en stor grill på, ihopsatt med en pool. Så att man kunde flyta runt där på en luftmadrass med ett champangeglas & en nygrillad köttbit och se ut över hagen.
Som för att liksom ringa in gården skulle jag bygga en avlång byggnad. Där inne skulle mitt paradis vara, uppdelat i två delar. Ena sidan skulle föreställa arktis. Isberg och en stor ispool fylld med pingviner. Det skulle också finnas en riktig iglo som jag kan övernatta i om jag känner fört (har alltid velat sova i en iglo). Den andra sidan skulle vara ett tropiskt paradis, som ett stort megaväxthus fyllt med palmer, tropiska fåglar och delfiner i varma pooler, kanske en bar också.
Haha, precis det här gick jag och tänkte på under resten utav den arbetsdagen. Skulle kunna fortsätta hur långt som helst, men känner att det börjar dra iväg!

Måndag, behöver jag säga mer?

Den här måndagen har hittils varit en riktig skitdag. Hemsk jobbdag, lång och jävlig. Och när jag kom hem till Bullarn möttes jag utav snöiga diken, och blev pepprad med någon blandning mellan hagel och regn. Blä!
Så nu tänkte jag fly verkligheten med att trollas in i vampyrernas & varulvarnas dramatiska värld. The Vampire Diaries, jag behöver dig nu, let's go!




The Cod

Jag har precis haft kusinbesök utav Eva & Alf. De stackarna kom mitt i städröran för att se på huset. Inte så mycket att se kanske när det var så stökigt, men jag hade fått undan alla flaskor i alla fall, haha.

Förutom fika med kusinerna så har jag hittils spenderat dagen med att städa bort gårdagens förfest. Så nu är huset skinande rent igen!
Björn tog på sig ansvaret som fotograf, men lyckades inte riktigt med den uppgiften. Haha, han tog kort underifrån med världens konstigaste vinkel, vilket gjorde att alla såg ut såg ut som pingviner i ansiktet! Så jag har tyvärr inga bilder, men det blev i alla fall en lyckat utgång på The Cod. Med sjukt mycket galen dans. Men shiiiit vad varmt det blev där inne bland all rök och strålkastare, det kändes nästan som att man hade tagit ett träningspass när vi kom ut därifrån. Men en lyckad lördag var det!

Hoppas inte Kicki dödar mig nu, men så här såg alla Björns kort ut. Tror inte han ska söka jobb som paparazzi i alla fall! Yes, bra där Björn ;)



Biotajm :)

Har deklarerat för första gången själv, vuxenpoäng? Satt och kliade mig lite i huvudet först, men tillslut fattade jag vart man skulle fylla i, haha.
Har precis kommit hem ifrån Grebbestad. Såg bio och åt pizza med Kicki & Sofia. Haha, filmen var faktiskt en av de bättre American Pie!

American Pie 4: American Reunion



13

Fredag den trettonde har hittils fungerat superbra, kanske att jag kan få överleva den här gången också? Haha, det ballade ur på jobbet idag kan man säga. Det blir inte så kul om jag ska försöka förklara alla interna grejer, men det var skoj i alla fall!
Jaha, fint väder och helg! Tänkte nu hoppa i några andra kläder och bege mig till stallet innan det är dags att päsa till i soffan med chips & creme fraiche, framför let's dance. Jag har det bra.


Casino

Det var en kortlång dag på jobbet idag. Det blev övertid, men dagen kändes ändå kort. Alltså kortlång.
Efteråt var jag tvungen att handla, och gissa vilka jag mötte inne på hedemyrs? Theo, Mamma & Mormor, vilket slutade med att jag förståss hamnade i Lur, haha. Där blev jag och Theo riktigt ompysslade med Mammas smoothie och sedan rabarberkräm på det. Gött!
Efter detta spelade jag casino med Theo hela kvällen, oj, oj, någon vet hur man fuskar!? Tiden sprang iväg, och klockan började närma sig nio. Så vi lade ner kortspelet, körde hem Theo och nannade hästarna.
Imorgon är det fredag, wow vad denna veckan har flugit iväg. Det var väl nyss helg, eller? Härligt!


Påskmiddag nummer två :)

Jaha, då var långhelgen över. Så passande att jag har dragit på mig en sån där hemsk "detkliarihalsen" förkylning. Nej, så jag fattar mig kort innan jag går upp och lägger mig i soffan framför teven, med tekoppen i högsta hugg.
Igår var vi på påskmiddag nummer 2. Grymt gott! Kan inte säga annat än att Kerstin är en jävel på att laga mat. Hade till och med turen att få med mig matlåda, lyxmatlåda!

Pappa på gunghästen, behöver jag säga mer? Suck.

Pappa på gunghästen, behöver jag säga mer? Suck.



Mumma! Det finns inget som är så inbjudande som ett helt bord fullt med gooood mat :D



Adress: Bullaren!

Har äntligen fått upp postlådan :D


Lyckad utgång i bilder :)







Påskmiddag :)

Sitter hemma i Lur, proppmätt efter en grymt god påskbuffé. Har legat ute på altanen med Mamma och Mormor, så nu ska jag nog vara utvilad inför kvällen. Nu åker vi snart och hämtar Kicki innan det bär iväg till Anna på förfest. Sedan blir det premiärutgång för i år, i Grebbestad. Yay!







Vi åkte bort med påskmat till Uno också, som var ute och plöjde. Haha, en lycklig Theo som kör!


Räger

Har varit hemma och myst nu igen. Kollat Let's Dance och ätit räkor.

När vi var ute på gärdet med hästarna såg vi två gäss som gick orädda en bit bort. Haha, så jävla kul. Jag stod och tittade på gässen och tänkte för mig själv "vad söta de ser ut". Då vände Smarre huvudet mot mig och såg ut som att han förstod vad jag tänkte, och blev avundsjuk. Och så la han av världens brakare, vilket skrämde bort gässen. Sedan frustade han och tuggade belåtet vidare på gräset. Nöjd över att jag bara koncentrerade mig på honom igen. Haha, Smaragd <3




En ostlangos utan lök.. eller ja, lite kanske.

Jag tycker att vi gjorde ett bra försök igår med att locka fram sommaren. Hann med både grillning och langos, underbart gott, men fruktansvärt kallt! Det är alltid så jävla kallt när man äter den första langosen. Förstår inte varför man gör det egentligen, haha, men grymt gott i alla fall.
Haha, jag skrattar när jag tänker på det, hade en sjukt rolig biltur också (Jag och Anna är sjukt bra på att ljuga och luras!)

Nej, nu ska jag försöka komma ut och rida.. I snön! Varför ska det snöa nu? I April? När jag har satt på sommardäcken??




Jaa, för er som inte visste det, så SKA man grilla pringles ;)

Långhelg

Nu tar jag helg, och den ska invigas med årets första grillning! Haha, alla ska till Lasse Stefanz på TanumStrand. Men envisa jag ska bara vara med på grillning/förfest innan. Men grilla, det ska jag i alla fall :D

Maskjävel

Alltså nu får det vara nog. Jag ÄR verkligen världens mest klantigaste människa på denna jord. Inte nog med att jag jämt har blåmärken över både armar och ben, nu ska jag behöva gå runt med en blåtira också.. Vart ska det här sluta? Jag menar, det är faktiskt lite utav ett under att jag fortfarande är vid liv med tanke på hur många gånger jag snubblar över mig själv varje dag.
Idag på jobbet skulle jag känna på taket ifall färgen hade hunnit torka. Men med mina knappa 160 cm så nådde jag inte riktigt upp. Och jag var alldeles för lat för att hämta en bock. Så jag hoppade. Men grejen var att jag hade gasmasken hängandes runt halsen, så när jag hoppade för allt jag kunde så slungades den upp i ansiktet. Fy, FAAAAN, vad det gjorde ont! Den träffade såklart precis under ögat och på kindbenet där det gör så in i helvete ont att få en smäll. Dessutom var taket inte alls torrt, så nu har jag oljefärg över hela handen som inte går bort.. Pust.
.. Två timmar senare började masken att klämma något fruktansvärt. Tillslut gjorde det skitont, så jag tog av mig den och gick och kollade mig i spegeln. Jojomensan, nu känns det inte bara som att mitt ansikte är en basketboll. Nu ser jag ut som en också. Fan alltså om jag får en blåtira, jag kommer ju att se ut som en påskkärring på lördag. Great..

Ko Kapches

Hittade utav en slump denna killen, en guldklimp med gudaröst som kommer bli stor en dag (jag lovar). Det är som att han har kommit på en egen ny musikgenre, hiphop med acoustic gitarr. Fast på hans sätt. Kan inte sluta lyssna på den här låten i alla fall. Synd att han inte finns på spotify än bara..

Har fastnat med gitarren till den här låten på repeat hela eftermiddagen, älskart!
KO - Moving Mountains


Neandertalare?

Har inte så mycket att säga om dagen mer än att den var jävligt rolig. Har inte skrattat så här mycket på länge, inte under jobbtid i alla fall.

Har jag inget att göra, är det bästa jag vet att leta efter roliga tester på internet. Igår hittade jag ett dunderhäftigt test på illustrerad vetenskaps hemsida. Alltså jag säger bara, kopiera länken och gör testet. De har alltid så bra tester på illustrerad vetenskap, seriösa tester som är ganska fascinerade, som säger en del om hur man är som människa. Just detta testet handlar om neandertalare. En ny forskning som visar att 17 procent utav oss har så stor mängd utav neandertalarnas gener att det kan påverka ens personlighet. Testet går ut på att ta reda på om man själv är en utav de 17 procenten. Jag testade, men jag säger då inte hur många procent jag hade.. Jag vet att det kanske låter tråkigt, men prova!

http://illvet.se/testa-dig-hur-mycket-neandertalare-finns-det-i-dig-0


Blåsdag

Vädret, jag förstår mig verkligen inte på det. Förut idag låg det snöflingor på fönstret. För en stund sedan blixtrade det. Och över huset ligger det just nu ett stort grått moln som ser ut som ett rymdskepp.. Borde jag bli orolig? Blåser gör det också, jag hatar ju när det blåser. Men jag älskar när det regnar, då går jag ut. Jag vet, det är något som inte stämmer, haha.
Men när det är blåsdag betyder det också att man får stanna inne och att man inte behöver göra ett skit (min idé). Det är precis vad jag har gjort, legat inne och kollat Grey's Anatomy och ätit kakor. Päsig söndag med andra ord! Nu ska jag ta en kaka till och se nästa avsnitt innan jag måste ställa klockan på 05:00 igen. Måndag imorgon..



Om alien-vädret fortsätter i den här takten så ser det snart ut så här utanför mitt fönster. Förutom alla grymma läkare förståss. Om det här ändå kunde vara min utsikt, då hade jag gått ut även fast det är blåsdag!

RSS 2.0