Vulkaner, Turkosa hav & Mafia-musik

Jag och Whide åkte ner till Sicilien för att möta upp hans bror och träffa några släktingar som bodde där nere. Första gången, så det var lite speciellt. Och vad? Ja, vilket ställe det där Sicilien är. Låg på stranden i 35-40 graders värme, så behövde man svalka av sig var det bara att ta ett par steg ner i det där perfekt turkosa vattnet. Vi simmade bra långt ut och såg såg botten på 10-20 meters djup. Fantastikt. Bäst var piratstranden, som hade vit sandstrand omringat utav svarta vulkanklippor.
Just det ja, vi åkte iväg och klättrade upp på en riktig vulkan. Vulkanen Etna. Det var lite häftigt att stå och titta ner i Europas högsta vulkan, som fortfarande är aktiv. Att stå på en plats och veta att det nyss rann lava här. Fräck utsikt var det också, stod på 3 000 meters höjd och såg ut över Sicilien. Yeeaah, det ska kännas att man lever!
 
 
 
 
Det flesta dagarna spenderades här, på Piratstranden. En dag tog vi en båttur därifrån och åkte ut för att se på några berömda havs-grottor som var så stora att vi kunde åka in med båten för att titta. Det kändes som att åka in i ett akvarium där inne. Ljudet utav droppande vatten som ekade, lysande turkost vatten och det luktade verkligen akvarium.
 
 
 
 
 
 
 
Men det bästa på hela resan (vilket vi alla är överrens om), var helt klart lördagen. Beach-Party på Catania. Whides morbror har startat ett stort huose-diskotek på stranden i Catania. Sjuuuukt mycket folk stod och köade mitt i natten när vi kom dit. Tänkte att här är det ju ganska hopplöst att komma in. Men så knackade någon oss på axeln och sa att "det här är mina polare, släpp före!". Haha, det var ägaren, Peter. Efter att vi träffade honom är det en rejäl dimma. Han gick nämligen till baren och pekade ut oss för tjejen som jobbade där och sa "de här tre har fri bar hela kvällen!". Sedan var det iväg upp på scenen till vip-båset. Kände oss som små rockstjärnor där ett tag, hehe. Röj hela natten där ute på stranden, en massa dansgolv med en väldans massa galna dansande männikor och bra musik. Grymt jäkla roligt!
 
 
 
 
 
 
 
Underbara dagar och nätter. Men oj, jag har ju inte nämt maten. Maten, mmm Italiens pasta, saknar det redan..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Design by: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0