Marie & Per <3

På grund utav lathet och brist på inspiration så kopierar jag ett inlägg ifrån den andra bloggen jag skriver på, rakt av. Glöm inte att läsa och kommentera där också, alla ni som älskar musik.

Gick i min egen lilla värld på jobbet och lyssnade på radion, när jag plötsligt började hoppa utav glädje. Roxette ska till Peace & Love! Faaan, vad grymt.
Men nu börjar det nästan bli för många bra band som ska dit. Haha, om man nu får säga så? Känner just nu att jag vill se ALLT, vill ju inte missa någon favorit när jag verkligen har chansen att se deras spelning. .. Ska be för att de inte lägger mina måste se-band på samma tider så att de krockar.

Men Wow, Roxette. Känns som att den här har potential att bli årets lycko-gråt-låt. Kommer att bryta ihop rätt gött när det så välbekanta, plingande introt hörs över publiken. Extas!

Roxette - Listen To Your Heart



Stupid, stupid.

Hittade ett duvbo under Grebbestadsbryggan, där vi har båten. Så jävla söta, ser ut som små kycklingar. De måste varit rätt så nykläckta också, för skalet ligger bredvid. De små piparna gjorde min morgon :)



Jag brukar samåka med Whide och ställer då bilen hemma hos honom. Men i morse försov jag mig lite, så jag fick köra till Grebbestad istället, en timme senare.
När vi skulle hem satt vi som vanligt och tjötade & flamsade, och tänkte inte på så mycket annt. Så när vi kom fram till Tanum och jag skulle kliva ur och sätta mig i bilen så.. Jävlar ja, haha! Bilen står ju i Grebbestad idag! Haha, vi är like hjärndöda bägge två. Det fick bli en tur tillbaks till "the big G" helt enkelt. Bra där va!

Zombies..?

Uuugh, kan nästan inte ens skriva det här, det är bara så sjukt. Miami är megacoolt, och jag har ju sagt att jag ska åka dit någon gång igen. Ska bara försöka få tag på Zombie-vaccin först..

I lördags larmades Miami polisen om ett slagsmål, emellan två nakna män vid stranden. När patrullen kom dit såg de den ena mannen lutad över den andres ansikte, och verkade skada honom. När mannen fick syn på poliserna vände han på huvudet och morrade åt dem. Ur munnen rann blod och köttslamsor ifrån den andre mannens ansikte. Han åt utav ansiktet!
Efter polisens varningar började de skjuta, men mannen vägrade sluta. De sköt honom igen, men han bara fortsatte att äta utav mannens ansikte. Han verkade inte kunna sluta..

Det värsta utav allt (låter fel att säga, men faktiskt), var att offret överlevde. Han fick ögonen urholkade och ansiktet 70% uppätet. 70 Procent! Vem vill överleva något sådant!?... Om han nu gör det, just nu vårdas han på sjukhus.
Förövaren sköts till slut ihjäl utav polisen. Seriöst! Ibland förstår jag mig inte riktigt på USA. De hade utan större problem kunnat gripa mannen istället för att skjuta ihjäl honom. Om inte offret överlever kommer fallet aldrig att kunnas utredas, och ingen får reda på vad som egentligen hände..
Läkarna tror att det handlade om en extrem drogpåverkning.
.. Men vem vet, det kanske trots allt är så här Jorden kommer att gå under 2012. Offret vaknar upp på sjukhuset, Zombiesmittad och, ja, zombie-epidemin utbryter.. Det är nog kört nu.

(Här är en bild ifrån en övervakningskamera)



Kul veckostart :)

Måndag, det innebär jobb igen. Really? Är det redan måndag..? Var det inte fredag alldeles nyss? Pust.

Men efter jobbet åkte jag hem till Lur. Mmm, Mammas mat. Sedan iväg till stallet.
Haha, äventyr idag med. Jag & Trolla red i förväg och lämnade Mamma & Smarre en bit efter. Upp och ner i galoppbacken. Upp och ner igen, medan vi väntade på att de skulle komma fram. Men nej, det kom ingen Smarre eller Mamma. Så vi vände för att se vad de pysslade med. Förstod ganska snart att jag med mitt grymma lokalsinne hade ridit fel där i skogen. Vad spelar det för roll att man ridit där ETT ANTAL gånger förut, haha, det är ju inte precis första gången jag går vilse! Så jag skrattade för mig själv och sa till Trolla, "Jaha, var kan de vara tror du?". Haha, då svarade hon med en djup suck och ett gnägg. Precis som om hon himlade med ögonen åt mig och tänkte, "Jaja, jag får väl ropa på ponnygubben så får vi se om någon kanske svarar". Jojomensan, snart tittade ett svart hästhuvud och en fundersam Mamma fram mellan träden en bit bort.. Grattis.
Det hände en massa andra roliga incidenter också, sånt som bara Trolla lyckas med. Haha, du är då helt underbart speciell!



Mammas dag :)

Det är sista söndagen i Maj. Så vi åkte till mormor för att äta tårta, som vi alltid gör på Mors dag. Måste bara meddela att Mormor är världsmästare på gräddtårta, mums! Mätta och glada åkte vi hem och la oss i solen. Jag tvingade mig själv att stå ut i hettan så länge som möjligt, så att jag skulle bli översugen på att bada. Vilket fungerade utmärkt, jag och Mamma åkte till Bröddane för ett kvällsdopp. Gött som fan i vattnet, solen hade ju legat på hela dagen. Efteråt åkte vi hem och tände grillen. Vilken kväll, försommaren är verkligen helt underbar! Inga knott, inga myggor, bara varm kvällsol.

Mitt paradis, Bröddane :)





Grattis på Mors dag Mamma <3! :)

Majfest, Majfest, Majfest :D!

Grymt lyckad kväll igår, underbara älskade Majfest!!
Det började med förfest hos Anna, sedan iväg till nästa förfest som var hos Erik. Efter dessa två härliga förfester var det förståss dags för, ja, kanske Majfestens höjdpunkt egentligen. Balvagnen. Hahah, det är alltid lika kul, så jävla skoj. Det är som att åka flak, fast med de bästa som man egentligen ville åka med. Grymt kul!
Bandet var också toppen, Gyllene tider låtar kvällen lång.. Så efter att vi tagit ut det allra sista som fanns kvar utav Crusaderskvällen gjorde vi det vi hade lovat. Vi badade. Årets första dopp med Frida & Louise. Jag vet inte om det var för att det var kallt i luften där mitt i natten eller om vi helt enkelt var ganska fulla, men varmt var det. Så nu ska det badas, tänkte ta ett dopp på bästa Bröddane ikväll också :)

Kan inte förmedla kvällen bättre än med en film. Så här kommer den!



Musicccc

Glöm inte att kolla in den här bloggen också ;)!

http://musicccc.blogg.se/

Attack!

Det finns många besökare på ön, mycket att titta på när man står och målar. Alla fräsiga lyxbåtar som åker förbi, fiskar'n, Donalda som är ute på sälsafari. Och den söta andfamiljen som simmar omkring vid bryggan.
Idag kom det ett svanpar på besök. Alla som känner mig kan väl kanske gissa vad jag fick lust att göra.. Svanar!! Klappa??
Haha, efter mycket mas och tålamod så lyckades jag faktiskt locka in dem till land.
Djur älskar mig..eller?



Kul i slutet när han plockar upp en blåmussla som mordvapen. Nära att jag blev svanmat där ett tag!


Yeah ;)

Yeah! Nu har jag lyckats få med mig ännu en härlig människa till Sveriges grymmaste festival. Theo ska med :D

Det har varit en varm dag på jobbet med mycket vattendrickande (Ja, flaskan är ren ifrån vaniljskiten). Inte så mycket att skriva om egentligen. Låg på altanen när jag kom hem med en smoothie i handen och lyssnade på musik, kändes grymt gött!



Hade bra lust att slänga mig i vattnet där ett tag :D

Sommar kanske :D?

Det är vaaaarmt!
Jisses. Nog för att jag har ropat efter solen länge nu, men det är plågsamt att jobba när man steks. Hihi, gött att jag jobbade själv idag. Kunde göra lite som ja ville, så jag gick in. Kollade ut på svettiga snickare istället. Både havsutsikt & snickareutsikt.

Men varmt blev det i alla fall. Och det hjälpte inte direkt att öppna upp för tvärdrag, det blåste ju bara varma vindar. Haha, jag vet, ska inte klaga. Men efter ett tag höll jag på att törsta ihjäl, så jag tog en redig klunk utav vattenflaskan och.. BLÄ!! Grejen var att under min stressade morgon hade jag lite bråttom och tog därför tag i första bästa flaska och fyllde den med vatten. Vilket råkade vara en Captain Morgan. Nu har jag lärt mig att man ska skölja ur innan man använder den som vattenflaska! Stark vaniljsmak på varmt vatten som stått i solen, det var inte vad jag förväntade mig när jag törstigt tog den första klunken.. Duktigt!



Fina tjejer!

Bilder ifrån gårdagens myskväll :)




Happy Cows

Fyyy. Har precis vaknat upp ifrån ett migränanfall. Blä.
Men nu är jag med igen!

Igår var jag och Kicki på koutsläpp, tokigt värre var det. Eferåt åkte vi ner till Grebbestad för en langos och kollade in den nya Sortshopen. Wow, rätt coolt att de har byggt en scen och allt. Det är som ett stort köpcentrum, med matställen och sånt där. Sedan till kvällen tog vi bussen i till Uddevalla. Förfest hos Daniel & Frida. Haha, tänk att förfester alltid blir bäst. Every time.
Det var premiär på Trädgårn, men vi antog att det bara skulle vara fullproppat med 18-åringar där, så vi gick för att kolla in Mårtens först. Bad idea. När vi kom in frågade vakten "Vaför är ni inte på Trädgårn ikväll då??" Vi borde kanske fattat redan där att vi skulle ha vänt i dörren. För när vi kom upp var det helt tomt på dansgolvet, förutom ett medelålders par som stod och fylledansade. Klockan halv tolv. Dessutom var resten utav de som var där ganska mycket äldre än oss. Vi gick till donken istället. Där träffade vi några som hade chansat på Trädgårn och tyckte det var värdelöst, bara yngre folk.
Så, på Mårtens var alltså 35 +, på Trädgårn var det packat med 18 -.. Så vi satt kvar på donken i ett par timmar, hade tuggad servett krig. Jaja, förfesten var kul i alla fall!



Sånt där jag gjort :)

Okej, dagens innehål..

Ridning..
.. Solning..
.. Biltvätt..
.. Solning igen..
.. Trumspel..
.. Solning igen..
.. Trädgårdsgöra..
.. Lite solning en gång till..
.. Skype..
.. Chips & Grey's Anatomy..

.. Gitarrspel

Slut på fredagsraporten.




Din dag <3

Idag är det ingen vanlig dag, för det är Smarres födelsedag! Hurra! Hurra! Hurra!

Efter att ha köpt munkar och marknadsgodis på Rabbhalsede marknad, åkte vi hem för att baka tårta. För det är inte bara Norskarna som flaggar den 17 Maj. Världens vackraste Smaragd fyller ju år.
Receptet lyder..
Knäckebröd
Äpple
Banan
Morot
.. Jo då, det var uppskattat.

Det blev en galen födelsedag med tårta och underhållning i hagen :D





Grattis min älskade vän <3!

Perfect day ;)

Wow, humörsvängningar är inte att leka med. Igår kväll var jag arg som ett bi och nära på att kasta ut datorn genom fönstret. Men i morse när jag vaknade var jag på toppen humör. Kom till jobbet och allt var fantastiskt. Haha, det gick så långt och över styr att Whide började göra narr utav mig till slut.
Här får ni i alla fall en inblick i en (förtillfället) lycklig målares frukostrast.



Hahah, inte ofta jag blir skitglad utav att jag ser en fiskmås, dricker jouice eller har målat med "en fantastisk färg" (för att citera mig själv). Tänk om det kunde vara så där varje dag.
Lyckoruset håller i sig, för nu tar jag långhelg, underbart :D!

..Har fått nya jobbarskor också, vem blir inte glad utav det liksom..?


Kickan kock.

Smart middag.
Kom hem idag efter jobbet, trött och hungrig. Frågade mig själv som vanligt, vad f*n ska jag göra för mat? Det måste gå fort, för jag hungrar snart ihjäl, men är så trött på spaghetti & köttfärssås. Men då tänkte jag faktiskt till lite. Hade pannkakor i kylskåpet som blev över sen igår. Slänga? Nej, nej, jag gör crepes istället.. Wow, jag visste inte att jag var så grym på det (eller så hungrig kanske). Men gott var det i alla fall.
Så där, nu har jag skrytit färdigt.


Blåsdag!

Wow, det blåser idag!
När vi kom ut till hamnen i morse fick jag nästan en chock. Grebbestadshamnen gungade något kolosalt, blev nästan sjösjuk bara av att stå där och se på det. Till och med de största båtarna såg ut att välta över bryggan när som helst. Så det fanns inte en chans att vi skulle försöka ge oss ut till ön med Roffes lilla båt. Den hade gått under direkt kan jag säga. Sicken tur då att ön vill jobbar på egentligen inte är en ö. Det ser inte så ut, men bygget ligger faktiskt på ett långt utsprång som sitter ihop med den bortre hamnen. Så vi började att knalla iväg över berget mitt i stormen... FY FAN säger jag bara! Blött och jävligt var det. Det fanns inte direkt någon stig att följa, vi var tvugna att klättra över ett halkigt berg. Inte såg man något heller, så som blåsten och regnet piskade i ansiktet. Över en halvtimme tog det, härligt att gå med blöta skor och kläder hela dagen. Nej! För att inte tala om hur otaggad man var när det var dags att gå hela vägen tillbaks sen igen. Det är inte alltid så glamoröst att bo på västkusten..



Men nu sitter jag här hemma i värmen, mätt på pannkakor dessutom. Haha, det har varit min tröst hela dagen, tanken på att steka pannkakor när jag kommer hem. Mmmm!



Bara för att jag älskar min Bror :)


Bowling-gudar.

Lätt den roligaste bowlingkvällen, ever. Just nu känns det som att jag inte behöver träna magen på 700 år! Tror inte att jag är ensam om det, haha.




Tävling

Tävlingsdag!
Varje år har Sensu Dojo (förövrigt världens mest underbaraste Taidoklubb) en tävling som kallas Julcupen. Det brukar vara Sveriges största tävling, ibland faktiskt större än SM. För er som inte vet så är Taido en Japansk kampsport. Och ni som känner mig vet att jag hållt på med detta i stort sett hela mitt liv. Nu har jag dock slutat. Men Pappa och Oskar håller fortfarande på förfullt, så jag och Mamma åkte till Strömstad för att se på lillebror som var med och tävlade. Han tog hem nästan rubbet, kammade hem tre guld och ett silver för hemmaklubben. Fy fan, jag kan säga att det sprätte en del i benen. Det finns inget som är så inbjudande som en stor tom Taidomatta som utlagd framför en. Det är som att den ropar "kom och slåss med mig, gör lite volter här!". Men nej, det får lillebror stå för nu.
Efter en heldag i dojon så åkte vi hem och spelade kubb. Pappa vann. Fan.
Och ikväll blir det bowling med Kicki & Sofia :)







Grattis Lillebror :D!

Bra dag :)

Jag minns känslan när man köpt ny kläder och kom till skolan och man fick höra "Åh, har du nya byxor, snygga!". Idag på jobbet kom det fram en snickare och sa "Åh, jag ser att du har en ny fogspruta, snygg!" Haha, tiderna förändras..

Regnar gör det. Blåser gör det. Det är faktiskt riktigt skitväder ute, men jag är glad ändå. Riktigt glad faktiskt. Har fått två grymma nyheter idag.
1. Kicki ska med till Peace & Love. Haha, tjöt lönar sig har jag hört. Det ska bli riktigt jävla roligt, vi blev faktiskt ett litet gäng tillslut. Nu är det bara att nörda låtar och fixa nytt tält.. Uuuh, för ni vill inte veta vad som hände med det förra.. Eller jo, det kanske ni vill. Sista kvällen spillde våra otroligt härliga MEN klumpiga grannar ravioli över hela tältet. Och jag har inte packat upp det sen dess. Snart ett år sedan. Dessutom är det broshans tält. Haha, jag antar att jag nu får veta om han verkligen läser sin systers blogg eller inte!

2.
Fick ett glatt besked om att bloggen är färdig.. Det är så att vi är tre tjejer som har tänkt att starta en musikblogg där vi kan ge oss uttryck för, kanske det bästa som finns, musik. Har blivit riktigt taggad på det nu det sista, och idag blev designen färdig. Så nu blir det bloggpremiär, start idag.

Två glada nyheter som gjorde min dag. Som om det inte vore nog med detta, så är det ju faktiskt fredag också. Whoho, helgen är här igen!

Kolla in den vettja :D
http://musicccc.blogg.se/


Movietime

Regn och rusk.. Just vid sådana här tillfällen när regnet öser ner, känns det inte särskilt glssigt att jobba ute på en ö. Att åka båt i störtregn är inget att rekomendera. Ursch! Men efter en varm dursch och med ljudet ifrån en sprakande kamin så har jag äntligen slutat att huttra.
Alltså jag vet, det är väl något som är fel. Men jag älskar verkligen när det regnar. Det är så jävla mysigt att höra hur det smattrar melodiskt ifrån taket, underbart. Säga vad man vill, men filmväder är det i alla fall. Tänkte se en film som jag velat se länge, "Hanna". Just för att huvudpersonen (Saoirse Ronan) kommer också att spela huvudrollen till en film som jag nästan räknar ner dagarna tills den har premiär. Stephenie Meyers The Host. Så jag tänkte nörda lite för att se om skådespelaren är bra, haha.




The Sandman.

Ännu en onsdag, en galen dag på jobbet. Men då menar jag posetivt galen, man kan väl säga att det ballade ur en del, haha.
Ingen kafferast är då den andra lik. Idag satt vi på stranden och byggde sandgubbar och försökte fiska krabbor.. Fast det gick inget vidare, fick bara blåmaneter (ska nog testa med ett riktigt spö nästa gång). Haha, fiskar'n som åkte förbi med båten tittade lite skumt. Han undrade nog varför det sprang omkring två galna målare på en ö och lekte på stranden. Yes, det är vi det ;)!





Fin utsikt över Grebbestadhamnen fick han i alla fall, sandmannen :)

Gött :)

Jösses, idag har jag sett ut som ett vandrande dammoln igen. Slipa, slipa, slipa. Skönt att det är över..
Haha, så här ser det ur när Whide "försiktigt" ska hälla över vatten till min flaska!



Efter jobbet tog vi den vanliga rundan till Hedströms. Åt mig mätt på Geisha. Som vanligt. Haha, efter en galen rundtur bland färgburkarna på Hedströms bar det iväg till nästa affär. Hedemyrs. Det är verkligen farligt att handla när man är hungrig, kände för att plocka till mig både det ena och det andra som fanns där på hyllorna. B.la fick jag syn på lite jordgubbar, ner med de i korgen bara!
Ååh, älskar att skämma bort mig själv!



WOW - upplevelse.

Pratade lite med Kicki som är lite sugen på volontärresor, och jag tänkte att "tja, det kanske hade varit häftigt. Någon gång..". Idag fick jag ett meddelande med en länk.. WOW! Jag fastnade direkt och klickade mig vidare på den där hemsidan. Kände tillslut att jag ville göra allt, haha. Men det var faktiskt riktigt kul att läsa! Fastnade särskilt för den här, gå gärna in och kolla:

http://www.volontarresor.se/projekt/afrika/zimbabwe/zimbabwe-lejon

Man arbetar med Lejon (mestadels lejonungar) i Zimbabwe. Fan vad häftigt, jobba med lejonungar. Att ha det som JOBB. Och när man är färdig för dagen åker man hem till boendet som ligger mitt i ett naturreservat vid Victoriafallen.. Wow!
Inte nog med att man får lära sig att ta hand om vilda djur. Man får lära sig en massa om kulturen, historier kring Afrikas natur & lokalbefolkning, förlja med på utflykter där man kan få prova på en massa saker. Någon gång ska jag verkligen göra detta.  Vilken upplevelse!



Vill också göra så där :)!


God middag på er :)!


Frisör Kickan ;)

Har varit och köpt biljett till Majfesten och har nyss färgat håret på Kicki. Det var tänkt att vi skulle åka och bowla, men nu lutar det åt Grebbestad istället. Langos och Andersson & Högdahl lockade mer. Problem med hur fan vi kommer dit och hem är precis som vanligt, vem kör?? Haha, jaja, vi får väl börja förfesta så kanske det löser sig. Ut ska vi i alla fall!


Heeelg :D

Har ägnat eftermiddagen åt något som jag gått och längtat efter hela jobbdagen. Har suttit och bläddrat och sollat bland live låtar och gjort en ny spellista på spotify. Det är så jävla roligt, man fastnar. Kände att jag började bli hungrig och kollade på klockan. Oops, hade visst sittit där en stund, haha.
Så nu ska jag snart plocka fram chipsskålen och gosa ner mig i soffan framför nya efterlängtade avsnitt utav The Vampire Diaries. Helgen är så välkommen som den bara kan bli!

Lyssna på publikens underbara körskrik, sång & jubel. Det ger en verkligen glädjetårar, rysningar, och allt det där andra magiska som bara finns i live musik <3


On the radio..

Måste erkänna att jag inte direkt är ett fan utav radiohits, hatar det egentligen. Men lyssnar man noga emellan all reggie och skånsk hiphop (som tyvärr verkar vara något som P3 älskar), så hittar man faktiskt lite gott också. Inte direkt min självklara musikstil, om man bortser från att de faktiskt har lyckats spela lite Linkin Park. Men de här kan jag inte låta bli att tycka om, de sätter sig liksom :)

Hot Chelle Rae - Honestly



Linkin Park - BURN IT DOWN



Gossip - Perfect World




Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe



Marina and the Diamonds - Primadonna
Höj volymen när versen börjar, på 0:28. Älskart!


Ö, nummer 2.

Så här kommer frukostutsikten se ut ett bra tag framöver. Jag klagar inte!





Haha, vi har skolat om oss till ställningsbyggare. Noggrant ska det vara, bäst att kolla med vatten passet.. eller?



Jaa, det var väl det ända jag hade att bjuda på idag. Jobb, jobb, jobb.
Men nu ska resten av kvällen bestå utav westen-kvällstur med Mamma och Anncha :)

<3

Underbar vårkväll. Om jag var en häst, hade jag inte direkt haft något emot att bo precis här!








Lite så där seg efter en dag som denna.

Idag har jag inte gjort ett endaste dugg. Vaknade sent, och har i stort sett bara legat i solen på altanen och klappat Sigge sedan dess. Det finns alltså inte så mycket att skriva om, så jag kan berätta lite om gårdagen istället.
Det var ju meningen att vi skulle se Hoffmaestro på Harrys igår. Det låter ju nästan lite för bra för att vara sant, och så var det också. Det var inte alls Hoffmaestro som skulle spela. Det var en medlem ifrån bandet som var där, och en Dj som spelade deras låtar. Det var alltså inte live-musik. Dessutom var det världens kö som inte verkade röra på sig. Så vi gick till Mårtens istället. Det gjorde vi rätt i, för jag får väl faktiskt säga att det blev en lyckad kväll i Uddevalla ändå! Med mycket dans, skratt och cheesburgare.

Nej, nu får jag åka bort till hästarna så att jag får någonting gjort idag i alla fall.

Haha, förfesten hos Timmie. Man ser inte så bra, men Marcus och co. roar sig med att hämta 50-skyltet ifrån vägen, för att istället sätta fast den i Timmies gräsmatta där den verkade passa bättre xD



RSS 2.0